Orofaciale Fysiotherapie

Hans van Mourik - Gorinchem

MAAK DIRECT AFSPRAAK 

Contact Hvm2

aangesloten bij

2740812

Een keurmerkfysiotherapeut is geen B-keus

Precies twee jaar geleden heb ik besloten om moverende te breken met de organisatie waar ik ruim 25 jaar achter (en voor!) heb gestaan: het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). 

De reden is voor een patiënt niet zo van belang. Het gevolg is echter dat niet een binding met het KNGF ook geen binding is met de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF).  Naast dat ik de NVOF (voorheen de NVFT) mede heb opgericht en een grote betrokkenheid heb met de leden is het helaas niet mogelijk om lid van een specialistenvereniging te zijn zonder lidmaatschap van het KNGF. 

 

Vanavond werd mij dat weer eens duidelijk van een patiënt en partner die mijn praktijk hebben bezocht. Patiënt is bij een multidisciplinair team onder behandeling geweest en moest een vervolgbehandeling bij een orofaciaal fysiotherapeut hebben. De dichtstbijzijnde therapeut was 38Km volgens NVOF en 3,9Km volgens google/maps bij een Keurmerk-fysiotherapeut. Uiteindelijk werd ik gelukkig gevonden via mijn eigen site www.orofacialefysiotherapie.nl.  Dit is toch te gek voor woorden.     

 

Wanneer stoppen we als beroepsgroep eens met deze onzin in het belang van onze cliënten? 

De orofaciaal fysiotherapeuten zijn georganiseerd in de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF) èn bij Keurmerk Fysiotherapie.  Een keurmerkfysiotherapeut is namelijk geen B-keus-fysiotherapeut. 

 

Hans van Mourik, orofaciaal fysiotherapeut

(kaakfysiotherapeut)

 

Meer over keurmerk fysiotherapie

Meer over orofaciale fysiotherapie