Orofaciale Fysiotherapie

Hans van Mourik - Gorinchem

MAAK DIRECT AFSPRAAK 

Contact Hvm2

aangesloten bij

2740812

Oorsuizen en duizeligheid bijwerkingen van het vaccin voor Corona


oorsuizen

 

Oorsuizen en duizeligheid worden in de bijsluiter van het Janssen vaccin opgenomen als bijwerking. Het EMA heeft besloten deze toe te voegen na analyse van gegevens uit onderzoeken en meldingen. Duizeligheid staat ook al in de bijsluiter van het Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Astrazeneca (Vaxzevria) en Moderna (Spikevax) vaccin. Oorsuizen staat niet in de bijsluiters van deze coronavaccins.

 

600 meldingen oorsuizen en meer dan 4000 meldingen duizeligheid

 

Lees meer: Oorsuizen en duizeligheid bijwerkingen van het vaccin voor Corona

Je zoekt een kaakfysiotherapeut en hebt deze nu gevonden.

QuickscanMensen kunnen  om veel redenen kaakklachten of pijn in het hoofd- halsgebied hebben. Je zoekt naar een oplossing, je bent mogelijk al bij de huisarts, KNO-arts voor oorklachten geweest of bij een neuroloog voor de hoofdpijn. De tandarts kan ook niets vinden aan je gebit, maar je blijft toch kaakklachten houden, de mondhygiënist ziet ook geen aanleiding en de kaakchirurg heeft ook geen oplossing op dat moment, want alles functioneert perfect. 

En toch hou je die klachten. 
Kijk dan eens bij de kaakfysiotherapeut! Een fysiotherapeut? Ja, want al 35 jaar ben ik actief als Orofaciaal Fysiotherapeut en niet een fysiotherapeut die ook wel eens wat met kaakklachten doet. Probleem direct beetpakken en niet iets proberen, waarbij geen resultaten geboekt zijn. Jij wilt van je klachten af. Dat kan. Ervaringen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Samen met je huisarts, tandarts en andere specialisten om jou heen zoeken we naar de oplossing. Dat is iets wat je wilt, van je vervelende klachten af komen. 

Moet je daar zelf wat voor doen?
Zeker, kaakklachten gaan  niet vanzelf over. Altijd krijg je oefeningen mee, je krijgt leefadviezen (onder andere je tanden zijn niet het gereedschap om verpakkingen open te maken) en je krijgt  tips om met minder problemen gewoon te kunnen eten. 

 

Wat kun je niet van mij verwachten? 
Ik ben niet de persoon met de gouden handen. Alle klachten verdwijnen niet als sneeuw voor de zon. Wat je wel van mij kunt verwachten dat we met elkaar zoeken naar een oplossing tot vermindering of verdwijnen van de klachten. 80% heeft genoeg aan 2 tot 4 behandelingen, een klein deel komt 6 tot 8 keer per jaar terug voor stuk onderhoud en een heel kleine groep kan (mag) ik doorverwijzen naar een veel betere oplossing. Ik ben blij dat veel huisartsen, tandartsen en medisch specialisten naar mij doorverwijzen. Geeft mij vertrouwen door te gaan op deze weg om mensen met klachten te ondersteunen. 

 

Meer weten wat je kunt doen? 

Maak een afspraak, direct voor je kaak. 
Contact Hvm

 

Onduidelijkheid over praktijk met nieuwe coronavariant

GGD Zuid-Holland Zuid slingert wat onvoorzichtig het bericht de media in dat een fysio-praktijk uit Gorinchem betrokken is bij de eerste uitbraak van de Zuid-Afrikaanse Corona variant. Onze collega fysiotherapeuten van de fysiotherapie praktijken in Gorinchem keken zeer verbaasd om zich heen welke praktijk dat was. Voor zover nu blijkt gaat het NIET om een fysiotherapiepraktijk. 

De eerste uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant in Nederland is een feit. Onder personeel en patiënten van een fysiopraktijk in Gorinchem zijn achttien personen positief getest op het virus. Tot op heden is bij drie van de geteste personen de Zuid-Afrikaanse variant gevonden. Bericht ADrivierenland

De telefoon, mail en app stond niet stil. Ik bedank collega's uit het hele land, patiënten en vrienden, die belangstellend naar mij hebben hebben geïnformeerd. Het betreft niet onze praktijk (ik heb als solist ook geen grote groep medewerkers) en zoals het er nu uit ziet betreft het ook geen fysiotherapie praktijk. We wensen de praktijk die het wel betreft (en geen fysiotherapeut op de medewerkerslijst staat of volgens onze beroepsgroep een fysiotherapeut werkt) veel sterkte in deze tijd. Hopelijk komt GGD Zuid-Holland Zuid spoedig met opheldering en een correctie op het uitgebrachte bericht. Ik betreur juist in deze tijd de enorme verwarring die ontstaan is. Behandelingen in onze praktijk gaan met de hoogste zorg door. Wij hanteren nog steeds de gezondheidspolicy en bijzonderheden melden we op onze site. 

 

Update 27-1 12:15u : Het gaat niet om een praktijk voor fysiotherapie, maar om Gezondheidscentrum Atlas aan de Marinus Spronklaan. Een medewerkster bevestigt dat nieuws.  

Belang van goed kauwen, waarom voeren we ouderen vaak vanillevla

 

Dat goed kauwen heel erg belangrijk is dat weten we al veel langer. Dat je ook goed moet kunnen kauwen zijn een paar zaken belangrijk. Je moet een volledig gebit hebben en de kauwspieren en gewrichten moeten optimaal kunnen functioneren. Voor een goed onderhouden gebit ben je thuis bij de tandarts / mondhygiënist. Voor problemen met kauwspieren en het gewricht ga je naar de orofaciaal fysiotherapeut de Kaakfysiotherapeut. Heel beeldend spreekt meesterverteller Erik Scherder over het belang van goed kauwen voor je brein. 

Professor Erik Scherder vertelde in veel colleges over manieren waarop je je brein kunt onderhouden en zelfs ontwikkelen. In deze presentatie voegt hij daar een nieuwe component aan toe: ook kauwen blijkt goed te zijn voor je geheugen. En dat roept meteen de vraag op waarom we onze ouderen in verpleeghuizen zo vaak vanillevla en pap voeren.

Stijging kaakklachten tijdens corona-periode

kaakklachtenArtsen in België zien een toename van het aantal kaakklachten. In de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt een kaakspecialist dat de klachten vooral te wijten zijn aan een verkeerd gebruik van mondkapjes. "Gebruik een passend mondmasker dat niet afzakt, want als mondmaskers afzakken proberen we dat vaak te corrigeren met de kaak, en die is die beweging niet gewend."

"Het mondmasker op zijn plaats houden en erdoorheen praten, belast de kaak ferm", zegt ze tegen de krant. Maar ook stress vanwege de coronacrisis wordt gezien als een oorzaak van de klachten. Aldus het artikel. 

 

Ook Kaak-Fysiotherapeut Hans van Mourik ziet een toename van kaakpijn en kaakklachten het afgelopen half jaar. Veel patiënten geven klachten aan vanwege de spanning die rond corona-stress blijven hangen. "Of het model van het mondkapje daar iets mee te maken heeft" is de fysiotherapeut nog niet duidelijk. "Je hebt uiteenlopende modellen die ik zelf ook regelmatig afwissel. Van chirurchische (voor het werk) tot de consumenten mondneuskap voelt de één prettiger aan bij het dragen."
Over het algemeen is de mens er niet op gebouwd om permanent onze mond/neus af te sluiten met een masker. De orofaciaal fysiotherapeut Van Mourik gaat wel een onderzoek doen naar klachten en relatie van het mondkap.