Orofaciale Fysiotherapie

Hans van Mourik - Gorinchem

MAAK DIRECT AFSPRAAK 

Contact Hvm2

aangesloten bij

2740812

Update professioneel fysiotherapeutisch handelen corona

De gelopen weken werden fysiotherapeuten gevraagd om actief en beschikbaar te blijven om huisarts en ziekenhuis niet over te belasten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De meest actuele signalen zijn dat afwezigheid van symptomen niet betekent dat een patiënt niet besmettelijk is. Daarop volgend is het stappenplan direct aangepast.

In dit advies wordt de mogelijkheid open gehouden om behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden, in overleg met de huisarts of medicus, voort te zetten, onder de voorwaarde dat de juiste beschermingsmiddelen daartoe aanwezig zijn. De distributie daarvan verloopt via andere kanalen, waarbij de distributie naar de huisartsen en ziekenhuizen voorrang hebben. Vooralsnog hebben wij die nu niet.  

 

Hans van Mourik, orofaciaal fysiotherapeut

De Praktijk is beperkt open. Voor direct contact met onze patiënten 'professioneel handelen corona' vooralsnog niet. Videoconsult en beantwoorden van uw vragen gaat door!

 

Lees meer: Update professioneel fysiotherapeutisch handelen corona

Een keurmerkfysiotherapeut is geen B-keus

Precies twee jaar geleden heb ik besloten om moverende te breken met de organisatie waar ik ruim 25 jaar achter (en voor!) heb gestaan: het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). 

De reden is voor een patiënt niet zo van belang. Het gevolg is echter dat niet een binding met het KNGF ook geen binding is met de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF).  Naast dat ik de NVOF (voorheen de NVFT) mede heb opgericht en een grote betrokkenheid heb met de leden is het helaas niet mogelijk om lid van een specialistenvereniging te zijn zonder lidmaatschap van het KNGF. 

 

Vanavond werd mij dat weer eens duidelijk van een patiënt en partner die mijn praktijk hebben bezocht. Patiënt is bij een multidisciplinair team onder behandeling geweest en moest een vervolgbehandeling bij een orofaciaal fysiotherapeut hebben. De dichtstbijzijnde therapeut was 38Km volgens NVOF en 3,9Km volgens google/maps bij een Keurmerk-fysiotherapeut. Uiteindelijk werd ik gelukkig gevonden via mijn eigen site www.orofacialefysiotherapie.nl.  Dit is toch te gek voor woorden.     

 

Wanneer stoppen we als beroepsgroep eens met deze onzin in het belang van onze cliënten? 

De orofaciaal fysiotherapeuten zijn georganiseerd in de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF) èn bij Keurmerk Fysiotherapie.  Een keurmerkfysiotherapeut is namelijk geen B-keus-fysiotherapeut. 

 

Hans van Mourik, orofaciaal fysiotherapeut

(kaakfysiotherapeut)

 

Meer over keurmerk fysiotherapie

Meer over orofaciale fysiotherapie

Web Nvof Kngf Poster 07 C2

De orofaciaal fysiotherapeut wordt ook wel aangeduid als de kaakfysiotherapeut. Hij helpt patiënten met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel.

Het gaat vaak om klachten als:

- Kaakklachten;

- Klemmen van de kaak en tandenknarsen;

- Pijn in het gelaat, kaak of hoofd;

- Aangezichtsverlamming;

- Duizeligheid;

- Nek- en schouderklachten;

- Hoofdpijnklachten;

- Gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied;

- Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren.

Waar vindt u de kaakfysiotherapeut?

In onze praktijk komen mensen in en uit de omgeving van Gorinchem, Alblasserwaard, Vijf Herenlanden en Land van Heusden en Altena.  In totaal zijn er 140 geregistreerde kaakfysiotherapeuten in Nederland. De NVOF is de erkende specialistenvereniging voor Orofaciale Fysiotherapeuten. De vereniging maakt onderdeel uit van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) Raadpleeg voor een kaakfysiotherapeut bij u in de buurt de website van de NVOF: www.nvof.nl. of vraag uw tandarts naar de naam van een kaakfysiotherapeut.


Afspraak maken

Patiënten kunnen 24 uur per dag en 7 dagen per week contact leggen en een afspraak maken. Per april 2018 zijn de werkzaamheden niet meer in Leerdam.

 


AFSPRAAK IN GORINCHEM

 

Contact Hvm2

 

Let op! Indien het niet om een afspraak gaat en heeft u een directe vraag, maakt u dan ook direct contact met het contactformulier